søndag 20. november 2011

Jævlig sunn fastfood

Du veit at når morgondagen kjem har du det travelt. Men det er måndag og du har lova deg sjølv at du skal starte eit nytt og betre liv. Eller du har dårleg samvit fordi du igjen kjem til å fôre ungane dine med TOROprodukt eller noko. Ikkje fortvil, redninga er nær. På søndagen har du nemleg teke opp ei blokk med frosen fisk frå frysaren. Jaha, seier du, frosen fisk er kanskje sunt, men det er jo gørrkjedeleg og ikkje et ungane det heller. Velvel, ikkje berre skal dei ete fisk, dei skal ete grønsaker òg. Det som er genialt er nemleg å la ungane lage sin eigen mat (vi som er vaksne og likar fisk og grønnsaker treng berre vite at dette er god og sunn mat, så vi treng ingen spesiell motivasjon, anna enn at det er kjapt å lage).

Dersom du har tint fisk oppskoren i bitar og eit lite utval grønnsaker, kan du la ungane velje sjølv kva dei skal ha i middagspakka si. Det du skal lage til middag i morgon er sjølvsagt fisk i folie, og ved å pakke inn fisken og grønnsakene i folie og steike heile greia i ovnen så mistar du heller ikkje vitaminer og slikt, dersom du er oppteken av det. For å vege opp for sunnheita til denne retten kan du servere rømmedressing til. Mmm.(det finst forrsten pakkar med blanda torsk, sei og lakseterningar i frysedisken på butikken (300 gram). Ein sånn passar til to vaksne).

Oppskrift per vaksne person:

150 g fisk i bitar
ein passeleg stor haug med grønnsaker (fex brokkoli, purre, løk osb. ta det du likar)
eit par sitronskiver (skrell sitrona)
salt, pepar eller anna krydder du likar

Riv av eit passe stort stykke aluminiumsfolie. Legg grønnsakene oppå foliebiten, legg fisken oppå grønnsakene, ha på litt salt og pepar og ha sitronskivene på øvst. Pakk inn i folien og ha i ovnen på 200 °C i ein halvtimes tid. Server med poteter eller kanskje ris, dersom du er risentusiast.

Til rømmedressingen tek du ein halv boks lettrømme, 1-2 ss lettmajones, ½ ts salt og sitronskal frå sitrona du skal skjere i skiver. Bland og la stå litt.

Voila! Du har lettvint kvardagsmiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar