Men uansett: Her kjem ein framgangsmåte til å lage fylt ytrefilet. Det er slett ikkje vanskeleg, men det ser jævlig imponerande ut dersom du skal ha gjester.
Du treng:
125 gram naturell kremost
Ein halv desiliter finhakka persille
Salt, pepar og smør til steiking
Ein spiss og kvass kniv (fx ein fileteringskniv)
Bomullshyssing og aluminiumsfolie
Steiketermometer
Skjer ei lomme i kjøttstykket med den spisse og kvasse kniven. Dette tek du på gefühlen, men ver forsiktig så du ikkje skjer hol i kjøtet eller deg sjølv. Bland persillen og osten godt, og stapp det inn i lomma i kjøtet. Fordel det så godt du kan. Prøv å sy igjen litt med bomullstråden. Det er vanskeleg, men treng ikkje vere supergrundig. Gni inn overflata med salt og pepar og brun alle sidene på kjøtet i steikepanna. Legg det så i eldfast form. Eg laga ei aluminiumsfoliestøtte som eg la under opninga for å heve henne litt, i håp om at fyllet å ikkje ville renne ut (minst eit av tiltaka virka, men eg veit ikkje om det var syinga eller hevinga). Så stakk eg eit steiketermometer inni og hadde det i ovnen på 175°C til kjøtet var 65-70°C. Lat det kvile i 10 minutt etter at du har teke det ut av ovnen. Server med ting du likar. Eg brukte ovnssteikte poteter, kokt brokkoli og ein dressing av rømmekolle, lettmajones, kvitløk og salt til potetene. Saus trengst ikkje til kjøtet, då fyllet fungerar litt som saus.
Dette ser skikkelig digg ut! Tror jeg skal prøve dette :) Også har jeg veldig sansen for måten du skriver på. Haha, morsomt er det!
SvarSlettVeldig kjekt med kommentarar! Særleg positive!
Slett